Valantic vestigt zich in Groot Handelsgebouw Rotterdam

Het Groot Handelsgebouw (GHG) in Rotterdam verwelkomt een nieuwe huurder. Digital experience consultancy Valantic gaat voor een periode van minimaal 5 jaar 1029 m² kantoorruimte huren in het monumentale bedrijfsverzamelgebouw.

Het bedrijf, dat bedrijven helpt bij hun digitale transformatie, heeft onlangs de sleutel in ontvangst genomen. Het afgelopen jaar kozen SBM Offshore, Rotterdam Partners en energiebedrijf Q8 er al voor om kantoor te houden in GHG. Momenteel huisvest het pand van 122.000 m² meer dan 450 bedrijven.

Daarnaast is afgelopen weekend het Maaskant Park geopend voor het publiek. Het park, gelegen midden in het gebouw, is vernoemd naar Huig Maaskant, één van de architecten van het Groot Handelsgebouw. Jamestown, de eigenaar van GHG, wil hiermee bijdragen aan een groenere omgeving en het vergroten van het welzijn van huurders en bezoekers. 

De Europese portefeuille van Jamestown bestaat naast het Groot Handelsgebouw uit vastgoed in het Amsterdamse Schinkelkwartier, Lissabon en Keulen. Jamestown heeft per 31 maart 2024 wereldwijd $ 11,6 mrd  aan vermogen onder beheer. 

Jamestown werd bij deze huurovereenkomst geadviseerd door JLL. Valantic werd bijgestaan door Schaub & Partners bedrijfshuisvesting.