Union Investment koopt vier bouwblokken met appartementen in Amsterdam-Noord

Gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed hebben vier appartementengebouwen verkocht aan de Duitse belegger Union Investment.

De vier bouwblokken van Urban Villas in Amsterdam-Noord omvatten 173 huurwoningen met een totaal oppervlakte van circa 12.300 m² (gemiddeld 71 m²). De 173 appartementen vertegenwoordigen bij elkaar conservatief geschat een investeringswaarde van meer dan € 50 miljoen. Het project Urban Villas wordt naar verwachting begin 2024 opgeleverd. 

Urban Villas is gelegen in Elzenhagen Zuid in Amsterdam-Noord. De ontwikkeling bestaat uit vier villa’s die samen 173 woningen omvatten in een parkachtige omgeving. Ieder gebouw is in samenwerking ontworpen door een ander architectenbureau, wat zorgt voor een uniek ensemble van gebouwen. De betrokken architecten zijn: Office Winhov, Bedaux de Brouwer Architecten, Marcel Lok Architect en Korthtielens. Bot Bouw is de aannemer.

De woningen variëren qua oppervlakte tussen circa 42 m² tot 113 m² en zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector. Onder de gebouwen komt een ruime parkeergarage met 195  parkeerplaatsen voor de gehele Zuidbuurt, waarvan er 69 parkeerplaatsen worden verkocht aan Union Investment.

Volop in ontwikkeling

Elzenhagen Zuid maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed realiseerden in CAN eerder Elzenhagen Noord, Noorderkwartier en Stationsgebied. Elzenhagen Zuid is volop in ontwikkeling en verandert de komende jaren in een stedelijke woonbuurt met voorzieningen en groen en 1800 woningen in zowel de huur- als koopsector.

Capital Value begeleidde AM en Blauwhoed bij de verkoop en Loyens en Loeff verzorgde de juridische begeleiding.