URW: huurinkomsten -15%, aandeelhoudersvergadering besloten

De bijzondere aandeelhoudersvergadering over de claimemissie van Unibail-Rodamco-Westfield van 10 november zal vanwege Covid-19 een besloten bijeenkomst zijn. De huurinkomsten zijn dit jaar met ruim 15% gedaald, blijkt uit de Q3-cijfers. 

Wel zal de aandeelhoudersbijeenkomst gestreamd worden. Op de bijeenkomst kunnen aandeelhouders onder meer stemmen over het voorstel voor een claimemmisie van € 3,5 mrd. Enkele aandeelhouders zijn tegen. 

Uit de Q3-cijfers van URW blijkt dat de netto huurinkomsten like-for-like met 15,3% gedaald zijn ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland is die daling op -6,9% uitgekomen, op € 43 mln. 

De afwaardering van de portefeuille is like-for-like uitgekomen op -7,6% ten opzichte van 31 december 2019. De pijplijn is sindsdien aanzienlijk afgebouwd met € 2,9 mrd naar € 5,4 mrd.  

Winkelverkopen en huurpenningen
De winkelverkopen waren in september 15% lager voor continentaal Europa, 19% lager in Europa en 17% lager in de VS voor geopende winkels. Met 72% van de huurders zijn afspraken gemaakt over de huurbetalingen. 

De huurpenningen zijn in Q1 voor 95% binnen, voor Q2 voor 52% en voor Q3 voor 73%. Voor Q3 geldt dat de huurpenningen voor 91% binnen zijn voor continentaal Europa.