Tweede fase woningbouw Hazerswoude-Rijndijk van start

Synchroon en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen zijn begonnen met de tweede bouwfase van Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk. In de gehele wijk komen er uiteindelijk 296 woningen bij. 

Fase 2B en C van Westvaartpark bestaan uit 30 woningen met een diversiteit aan woningtypen zoals verandawoningen, rijwoningen, herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen. Eerder werd fase 1, 1A en 2A verkocht met in totaal 96 woningen en in het najaar krijgt Westvaartpark een vervolg met de verkoop van fase 3.

Westvaartpark ligt in het midden van het Groene Hart en centraal in Hazerswoude-Rijnwijk met alle voorzieningen zoals scholen, winkels en sportvoorzieningen om de hoek. Een groot deel van de woningen worden Energie Neutraal Gebouw (ENG). Om te zorgen dat het gebouw-gebonden energiegebruik nul is (los van de huishoudelijke apparaten), worden de woningen onder meer voorzien van warmtepompen, warmteterugwinning en zonnepanelen.

Projectteam Westvaartpark bestaat uit Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, Bureau 070 architecten, BGSV bureau voor stedenbouw en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen, is samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn.