Twaalf heel verschillende nominaties voor Middenhuur Award 2021

Middenhuurprojecten verdienen vanwege de grote problemen op de woningmarkt meer aandacht. Daarom wordt op initiatief van Sustay en Stec Groep tijdens de Provada de Middenhuur Award uitgereikt. Er zijn 12 organisaties genomineerd.

De genomineerden komen uit verschillende hoeken. Zij hebben allen gemeen dat hun initiatief middenhuur gerelateerd is en echt de Nederlandse woningmarkt verbeterd. De nominaties zijn, in willekeurige volgorde: Ontwikkelaar Wonam met project Buur in Leidsche Rijn Utrecht. Stayinc. met een platform voor de regio Eindhoven dat vraag en aanbod samenbrengt. Rabobank met Rabo Smartbuilds, een initiatief om 12.000 tijdelijke middenhuurwoningen te realiseren. Syntrus Achmea met High Park Arnhem. Woningcorporatie Staedion met De Schaloen, een sloop-nieuwbouwproject in Moerwijk. Bouwinvest met project De Meester in Haarlem. Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) & gemeente Zoeterwoude met de nieuwe woonwijk Meerburg. Provincie Utrecht met het webdossier Versnelling Woningbouw. Stichting Onshuys met een financieringsplatform gericht op senioren- en middenhuurwoningen. ERA Contour en Bouwinvest met Little C Rotterdam. Het project aan de Coolhaven bevat tweederde middenhuur. Gemeente Rijswijk met hun eigen Woningfonds Rijswijk. Tot slot is Asr Real Estate genomineerd met hun impactstrategie via het Asr Dutch Core Residential Fund.

Een onafhankelijke jury velt het oordeel. De jury bestaat uit vijf experts: juryvoorzitter Esther Geuting (directeur innovatie Stec Groep), Peter Boelhouwer (hoogleraar TU Delft), Hans Ton (directeur wonen ministerie van Binnenlandse Zaken), Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL) en Martijn Balster (wethouder wonen Gemeente Den Haag).

De jury zal eerst een top 3 naar voren schuiven om vervolgens de winnaar live op de PROVADA bekend te maken. De uitreiking is dinsdag 26 oktober, om 11:00 uur op de stand van PropertyNL.

img
Redacteur
Profiel