Topman Heijmans Van der Els stapt op

De topman van bouw- en vastgoedconcern Heijmans, Bert van der Els, treedt af.

Hij wordt per 1 december opgevolgd door Ton Hillen, sinds 2012 lid van de raad van bestuur van de onderneming. Eerder deze maand werd bekend dat CFO Mark van den Biggelaar komend voorjaar de onderneming zal verlaten.

Volgens een mededeling van Heijmans is het vertrek van Van der Els het gevolg van zijn wens op 62-jarige leeftijd terug te treden. Zijn termijn liep overigens tot 2018. Zijn vertrek wordt bekrachtigd op de aandeelhoudersvergadering van 12 april 2017. Van der Els blijft tot zijn vertrek in april lid van de raad van bestuur en heeft tot taak een aantal (infra)structurele projecten af te ronden. Op de AVA zal hij al zijn posities binnen het concern opgeven.

Hillen moet snel aan de slag. De onderneming verkeert in zwaar weer. Door tegenvallers met twee grote projecten dreigt de onderneming de convenanten met de banken niet te halen. Hillen zal zich, samen met zijn beide vertrekkende collega-bestuursleden, richten op het verder aanbrengen van focus binnen de activiteiten, herstel van winstgevendheid en het versterken van de vermogensverhoudingen. Daartoe zal Heijmans de komende jaren kansen van de groei in de woningmarkt maximaal benutten en verder werken aan het structurele herstel van Infra.