Thuisvester en van Wanrooij bouwen 529 woningen in drie gemeentes

Op donderdag 28 juli jl. hebben woningcorporatie Thuisvester en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen hun handtekening onder een omvangrijke meerjarige samenwerkingsovereenkomst gezet.

Het betreft een pakket van 257 te ontwikkelen en te bouwen huurwoningen en de koop van bijna 72.000 m² grond voor de ontwikkeling en realisatie van 272 koopwoningen in de gemeenten Oosterhout, Rucphen en Zundert. De huurwoningen wil Thuisvester verhuren in de sociale sfeer. De koopwoningen worden door Van Wanrooij voor eigen rekening en risico ontwikkeld en op de markt gezet.

Ongeveer een jaar geleden bood Thuisvester enkele ontwikkelende bouwbedrijven het pakket op een innovatieve manier aan. Zij werden gepolst voor een totaalaanpak, waarbij de marktpartij de aankoop van de bouwrijpe grond incl. het bouw- en verkooprisico voor de koopwoningen op zich diende te nemen en de huurwoningen op basis van het PVE van Thuisvester op basis van een Turnkey-overeenkomst te realiseren. Van Wanrooij bleek uiteindelijk de meest passende aanbieding te hebben gedaan en zal de woningen realiseren volgens haar eigen succesvolle OPTIO-concept. Naar verwachting worden de eerste koopwoningen al komend najaar in de verkoop gebracht. De bouw van de eerste projecten staat gepland in het voorjaar van 2017.

Gemeente Oosterhout
Contreie, Het slot - 93 huurwoningen en 38 koopwoningen
Loevesteinlaan, Loevepark – 54 huurwoningen en 75 koopwoningen

Gemeente Rucphen
Schijf, Berg van Trijp – 20 koopwoningen
Rucphen, Hofstede - 38 huurwoningen en 21 koopwoningen
Rucphen, herstructurering - 32 huurwoningen
Sprundel, Vissenberg – 15 huurwoningen en 21 koopwoningen
St. Willebrord, Emmastraat – 26 huurwoningen en 82 koopwoningen

Gemeente Zundert
Onder de Mast – 7 huurwoningen
Van der Wallschool – 7 huurwoningen