Thorbecketoren Den Haag getransformeerd naar woningen

Het kantoorgebouw aan De Savornin Lohamplein in Den Haag wordt getransformeerd tot woontoren en krijgt de naam Bellavista. Er zullen 116 appartementen gerealiseerd worden.

Het kantoorgebouw aan De Savornin Lohamplein in Den Haag wordt getransformeerd tot woontoren en krijgt de naam Bellavista. Er zullen 116 appartementen gerealiseerd worden.

Eigenaar Urban Interest bouwt het kantoor om tot een woontoren met 116 luxe appartementen. Woensdag 10 december is het begin van de transformatie van bestaande kantoortoren tot een modern appartementencomplex. De nieuwe woontoren krijgt straks de naam Bellavista.

De Thorbecketoren staat inmiddels voor een groot gedeelte leeg. Omdat de toren niet meer aan de huidige eisen van de kantorenmarkt voldoet ook qua locatie, gaf Urban Interest Rijnboutt de opdracht om deze te transformeren in een woontoren.

In de nieuwe woontoren bevinden zich 116 appartementen met een huurprijsniveau van circa € 800 tot circa € 1400 (met oppervlakten variërend van circa 77 m² tot 130 m²). De bergingen bevinden zich op het kelderniveau en zijn allen toegankelijk met de lift. Op de begane grond bevindt zich een entree voor de appartementen en een separate entree voor de kantoorruimtes op de 1e en 2e verdieping. Het is mogelijk om bij het appartement een eigen parkeerplaats te huren.

De Thorbecketoren maakt onderdeel uit van het De Savornin Lohmanplein. Het multifunctionele complex dateert uit 1968 en is ontworpen door architect Piet Zanstra volgens de principes van de Moderne Beweging. Op een plint van winkels staat een compositie van drie volumes: een schijf van 8 lagen (de Treubflat, woningen), een kantoortoren (de Thorbecketoren, 16 lagen) en een restaurantpaviljoen. Bovenop de winkels wordt geparkeerd.

Urban Interest heeft ook plannen voor herontwikkeling van het winkelcentrum.

Ook elders is Urban Interest op transformatiegebied actief. In Almelo transformeert de eigenaar-ontwikkelaar 4500 vierkante meter leegstaande kantoorruimte tot 30 woningen voor woningcorporatie Beter Wonen.