Syntrus Achmea koopt gezondheidscentrum in Venray

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) gezondheidscentrum Medisch Centrum Buitenlust in Venray gekocht. Verkoper is Fleuren Vastgoed.

Het gebouw van 4.391 m2 is in 2011 nieuw gebouwd als gezondheidscentrum en biedt plaats aan zorg voor de inwoners van de wijk Landweert en het centrum van Venray. De huisartsen en de apotheek vormen de basis van de eerstelijnszorg en worden aangevuld door onder andere een fysiotherapeut, tandarts, tandprothese specialist, kinderdagverblijf, ergotherapeut en een eerstelijns GGZ zorgverlener. Daarnaast huurt het ziekenhuis VieCuri een deel van het gebouw voor hun diagnostisch centrum en is er een kliniek voor de behandeling van huidkanker.

‘Deze acquisitie past in de strategie van het ADHCPF, die voorziet in een verdere uitbreiding van eerste- en anderhalvelijns centra in de portefeuille’, zegt fondsmanager Daan Tettero.

Het ADHCPF kende eind vorig jaar een omvang van €542 mln, verspreid over 33 objecten. In 2020 nam Syntrus Achmea namens het fonds in totaal 133 levensloopbestendige woningen, 278 woningen voor bewoners met een intensieve zorgvraag en ruim 10.000 m2 voor eerste en anderhalvelijns en/of commerciële functies in belegging.