Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt Woonzorgcentrum in Sassenheim

Woonstichting Stek heeft Woonzorgcentrum SassemBourg verkocht aan Syntrus Achmea.

Het betreft een omvangrijk multifunctioneel complex met (zorg)woningen en een gezondheidscentrum aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim.

De koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die het complex voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund heeft verworven.

De transactie betreft 73 (zorg)woningen, 26 intramurale wooneenheden met gemeenschappelijke ruimtes, een gezondheidscentrum van circa 4000 m² en 90 ondergelegen parkeerplaatsen. De huurwoningen vormen een mix van extramurale zorgwoningen en zelfstandige sociale en vrijesectorhuurwoningen. In het gezondheidscentrum zijn diverse eerste- en anderhalvelijnsfuncties gevestigd, waaronder een huisarts, apotheek, diverse therapeuten en het Alrijne ziekenhuis. SassemBourg bestaat in totaal uit 117 woningen. Voor aanvang van de bouw waren reeds 18 luxe appartementen en penthouses verkocht aan particulieren.

Hans Al, Bestuurder bij Woonstichting Stek: ‘Hoewel het een prachtig en functioneel gebouw is, behoort een groot gedeelte niet meer tot de kernactiviteit van een woningcorporatie. De verkoop van ons aandeel in het complex levert inkomsten op waarmee we nieuwe investeringen kunnen doen in het bestaande bezit en in de nieuwbouw van sociale woningen.’

Marco Mosselman, fondsmanager van het Achmea Dutch Health Care Property Fund: ‘SassemBourg is een uitstekende aanvulling op onze portefeuille. De mix van functies biedt een grote meerwaarde, mede door het grote gezondheidscentrum.’

Capital Value begeleidde de verkoop namens Stek.