Synchroon en SPF Beheer starten bouw 60 woningen in Zuilen

Synchroon en SPF Beheer beginnen met de bouw van 31 appartementen, 26 eengezinswoningen en 3 starterswoningen aan de Vecht in Utrecht.

De woningen zijn ontworpen door Levs architecten en zijn onderdeel van de herontwikkeling van de Vecht-locatie bij de wijk Zuilen.  Alle woningen zijn bestemd voor de verhuur. Kwakkenbos B.V. zal de woningen gaan realiseren.

Levs architecten heeft tevens het stedenbouwkundig plan voor het Springerpark, het ontwerp van het nabij gelegen Bouwmeester en het ontwerp van de Parklocatie verzorgd. Dit project vormt de overgang van de wijk Zuilen naar het Springerpark en sluit hiermee naadloos aan op de omgeving. Met dit gebouw wordt de herontwikkeling van het gebied afgerond.

Vanuit de ruime en diepe balkons van de appartementen kan men vrijwel overal genieten van een vrij uitzicht op het park of over de Vecht. De eengezinswoningen grenzen aan het rustige binnenhof. De twee hoekwoningen aan de wijkzijde hebben een afwijkende, hogere dakverdieping. De bouw van het project start in september 2017 en naar verwachting worden begin 2019 de eerste woningen al opgeleverd.

SPF Beheer verzorgt het vermogensbeheer voor Stichting Spoorwegpensioenfonds (SPF) en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV). SPF Beheer beheert als zodanig een vastgoedbeleggingsportefeuille van circa € 1,8 miljard. Namens SPF Beheer trad SAUND Asset Services op als technisch procesmanager.