Start bouw nieuwbouw ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom

De bouw van nieuwbouwproject ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom is gestart.

Wethouder Joey van Aken en ERA Contour directeur Job van Zomeren gaven samen met de toekomstige bewoners op 5 oktober 2022 het startsein voor de bouw van 55 woningen.  ’t Suikerwerk is het laatste project in Scheldevesting.

In ’t Suikerwerk komen in totaal 55 koopwoningen. Het nieuwbouwproject is een ontwikkeling van TBI-onderneming ERA Contour in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom. ERA Contour is ook verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwbouwproject. Het architectuurontwerp van de woningen is van Job Beerthuizen van Van Manen architecten. Marlies van Diest is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp.
Op de nieuwbouwplek stond vroeger de fabriek waar Nedalco suikerbieten verwerkte tot alcohol. Alle woningen in ’t Suikerwerk beschikken straks over zonnepanelen. Meer dan vereist. Daarnaast zijn de woningen gasloos en voor de verwarming komt er een luchtwaterwarmtepomp. Onder het appartementengebouw komt een stallingsgarage voor 28 auto’s, 4 scootmobielplaatsen en ruimte om fietsen te stallen.
De bouw van ’t Suikerwerk is nu van start. ERA Contour verwacht begin 2024 de eerste woningen van het nieuwbouwproject op te leveren.