Start bouw 55 appartementen aan de Tongelresestraat in Eindhoven

Woningcorporatie Woonbedrijf is het vroegere schoolgebouw De Laak en voormalig buurthuis De Ronde aan het herontwikkelen.

Op deze plek aan de Tongelresestraat in Eindhoven komen 55 nieuwe appartementen voor 1 of 2 personen. De appartementen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder ook ouderen. Er komt ook een ruimte van 200 m² voor buurtactiviteiten. Bouwbedrijf Huybregts Relou is net gestart met de bouw. Naar verwachting zijn alle appartementen en de buurtruimte eind 2025 klaar.

Edwin Dovern, directeur van Woonbedrijf, Mieke Verhees, wethouder van wonen en Sander van Doorn, directeur van Huybregts Relou gaven samen het startsein voor de bouw.

Ingrijpend

Woonbedrijf is al langer bezig met herontwikkeling in deze buurt. Buurthuis De Ronde en de zijvleugel van de vroegere school zijn gesloopt. De school aan de Tongelresestraat is vroeger aan de binnenzijde vaak verbouwd. Toen zijn er veel zaken met cultuurhistorische waarde verloren gegaan. Om het gebouw aan de huidige eisen te laten voldoen is de verbouwing heel ingrijpend. Alleen de voorgevel blijft staan en daarachter worden de nieuwe appartementen gebouwd.

Er komen nieuwe appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De gebouwen zijn straks 2 tot 3 etages hoog. Alle woningen, ook die in het oude schoolgebouw, zijn bereikbaar met een lift.

De stichting gemeenschapshuis Villapark blijft actief voor de buurt ook al is het  oude buurthuis De Ronde gesloopt. De stichting wil graag activiteiten voor de buurt blijven organiseren in het nieuwe plan. Woonbedrijf verhuurt een ruimte van ongeveer 200 m² aan de stichting om dit mogelijk te maken.