Sluitstuk ODE wordt ontwikkeling van ruim 100.000 m² voor Booking.com en woningen

Booking.com richt op Oosterdokseiland een openbare campus in en neemt de publieksfuncties voor zijn rekening; BPD zorgt voor de garage en de openbare ruimte

Bij de gemeente Amsterdam ligt een bouwaanvraag voor het grootste afzonderlijke vastgoedproject in de stad. Naast de ingang van de parkeergarage Oosterdokseiland wordt op de kavels 5b en 6 ruim 100.000 m² neergelegd. Het is ongeveer een derde van totale programma van Oosterdokseiland, de wijk naast het Centraal Station die eerst MAB en vervolgens BPD (beide onderdeel van Rabo Vastgoedgroep) sinds het begin van de eeuw en in nauw overleg met de gemeente hebben ontwikkeld.

Hier gaat BPD samen met Booking.com het sluitstuk vormgeven van een van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Europa. Er verrijst een complex van in totaal 72.500 m² met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com. Dat is exclusief de ondergrondse voorzieningen van onder meer een tweelaagse parkeergarage met 200 plekken en een stalling voor 2500 fietsen. Het ondergrondse en bovengrondse programma is bij elkaar opgeteld rond de 100.000 m².

Beide partijen waren het snel eens over de invulling van de transactie. Booking.com is koper van de meters met de kantoren en publieke ruimten. Hij neemt 63.500 m² kantoorruimte af. BPD heeft het appartementengebouw en de parkeervoorzieningen in eigendom. Galle: ‘De appartementen brengen wij een jaar voor oplevering naar de markt.’ Over de totale investeringssom van de ontwikkeling doen de partijen overigens geen mededeling.

Lees meer over de ontwikkeling van BPD en Booking.com in het komende magazine van PropertyNL, dat vrijdag 28 oktober verschijnt.

Redacteur
Profiel