Shell Downstream betrekt nieuwe kantoor Weena

ROTTERDAM - Shell Downstream, het productie- en leveringsbedrijf van Shell, is verhuisd naar een nieuw gebouw aan het Weena 70 in het hart van Rotterdam. Het kantoor brengt alle 1050 medewerkers voor het eerst samen in een centraal kantoor. Shell Downstream heeft voor een periode van 10 jaar 12.000 m[sup]2[/sup] in het 15.700 m[sup]2[/sup] grote pand gehuurd. Verhuurder is ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

ROTTERDAM - Shell Downstream, het productie- en leveringsbedrijf van Shell, is verhuisd naar een nieuw gebouw aan het Weena 70 in het hart van Rotterdam. Het kantoor brengt alle 1050 medewerkers voor het eerst samen in een centraal kantoor. Shell Downstream heeft voor een periode van 10 jaar 12.000 m2 in het 15.700 m2 grote pand gehuurd. Verhuurder is ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

Royal Haskoning (in opdracht van Shell) was verantwoordelijk voor het vinden van de locatie, het projectmanagement van het ontwerp en interne procesbegeleiding. De renovatie van het gebouw, dat bestaat uit 700 werkstations, verschillende vergaderzalen en gemeenschappelijke ruimtes werd begeleid en uitgevoerd door CBRE Projectmanagers is opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer.
Royal Haskoning stelde voor Shell Downstream het programma van eisen op en begeleidde de verschillende technische beoordelingen van het gebouw, waaronder het LEED-beoordelingsproces. Ook was het bureau verantwoordelijk voor ruimtelijke en functionele tests, kostenramingen, specificatiecontroles, begeleiding van de werkzaamheden waarvoor Shell contractueel verantwoordelijk was ter plaatse en onderhandelingen met de verhuurder.
CBRE Project Management heeft namens ASR Vastgoed Vermogensbeheer de volgende diensten geleverd:
Project Management voor de complete renovatie van het gebouw, inclusief het upgraden van de energieprestatie naar LEED Silver.
Managen ontwerpproces voor de inrichting van de huurder en deze als turnkey project namens ASR Vastgoed Vermogensbeheer opgeleverd aan Shell Downstream.
Managen ontwerpproces voor het bedrijfsrestaurant en de keuken, alsmede de gehele realisatie ervan.
Managen Inkoopproces.