Segro verwerft Primark-warehouse van Weerts Group

Segro heeft voor meer dan € 100 mln een logistieke ruimte (75.000 m2) in Oosterhout overgenomen van Weerts Group.

Het gebouw werd twee jaar geleden gebouwd. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de nieuwe eigenaar is sprake van een heel duurzaam complex met een Breeam Excellent-certificaat en een A++++-label. Slimme technologie wordt gebruikt om het energieverbruik zoveel als mogelijk te beperken. Het gebouw bestaat uit vier units, waarvan er drie verhuurd zijn aan Primark en de vierde aan A.S. Watson, eigenaar van merken als ICI Paris XL en Kruidvat.

De overname volgt op de aankoop afgelopen zomer van een modern logistiek terrein van 98.000 m² in Eindhoven, een nieuw gebouwd logistiek magazijn van 37.800 m² in Heerlen en een logistiek magazijn van 36.500 m² in Tilburg. Daarmee vergroot Segro’s schaal in een regio die fungeert als een belangrijke logistieke hub voor Continentaal Europa. “Na onze eerdere acquisities van hoogwaardige warehouses in Noord-Brabant en Limburg eerder dit jaar, verstevigt deze aankoop onze overtuiging dat het zuiden van Nederland een belangrijke logistieke markt is”, aldus Eelco Ouwerkerk, head of The Netherlands van Segro. De koopsom bedraagt volgens het Kadaster ruim € 105 mln.

Segro werd geadviseerd door JLL (commercieel), SGS Search (technisch) en Stibbe (juridisch). Weerts Group werd juridisch geadviseerd door GT Law.

img
Redacteur
Profiel