Sectie5 rondt eerste emissie van S5 Forum Fonds af

Sectie5 heeft op 7 maart 2019 de eerste emissie afgerond ten behoeve van haar nieuwe beleggingsinstelling S5 Forum Fonds, in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen.

Het beleggingsfonds, met een groeikarakter, beoogt in de komende zeven jaar te groeien naar een belegd vermogen van € 250 mln.

S5 Forum Fonds belegt in deze eerste emissie in drie objecten: een Jumbo-supermarkt in Leeuwarden, een Plus-supermarkt met een kleine winkelunit in Valkenswaard (Dommelen) en een Albert Heijn-supermarkt met een Etos-drogisterij en Gall & Gall-slijterij in IJsselstein.

De eerste emissie heeft een totale omvang van € 18.120.000. De aankoop is conform de strategie van Sectie5 om een brede portefeuille op te bouwen met supermarkten en (wijk)winkelcentra in Nederland. Dit is het drieëndertigste beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van circa € 750 mln.

 De tweede emissie is inmiddels in voorbereiding en zal later dit jaar plaatsvinden.

Namens Sectie5 traden Lexence en Brands Advocaten op als juridisch adviseur. Lexence trad tevens op als notaris. Rechtstaete adviseerde op fiscaal gebied en Deloitte als accountant.