Sectie5 koopt woonzorgcomplexen in Breda en Maassluis

Sectie5 heeft deze maand woonzorgcomplexen met in totaal 66 appartementen aangekocht.

De investeerder kocht een complex met 49 woonappartementen in Breda en een tweede complex met zeventien woonappartementen in Maassluis ten behoeve van haar beleggingsinstelling S5 Vitae Fonds.

Met de aankoop van deze locaties, gerealiseerd in samenwerking met Connect Invest, is de tweede tranche van de vierde emissie van dit groeifonds afgerond. Het beleggingsfonds heeft inmiddels een totale omvang van circa € 70 miljoen met ruim 368 woningen, verdeeld over elf locaties in Nederland.

Het woonzorgcomplex in Breda, Hotel Merlinde geheten en gelegen aan de Schorsmolenstraat 6, staat bekend als zorg- en revalidatiehotel en wordt geëxploiteerd door Stichting Surplus, een toonaangevende zorginstelling in Noord-Brabant. Het complex behelst 49 woonappartementen, een afgeschermde buitenruimte, parkeervoorzieningen op eigen terrein en een grote algemene ruimte met restaurantvoorzieningen. De bestaande huurovereenkomst heeft een looptijd tot 1 november 2030. Verkopende partij is Interesting Vastgoed.

De kleinschalige zorglocatie in Maassluis is gelegen aan de Schubertlaan 2, 3 en 4. Deze locatie zal in december 2021 worden getransformeerd van een bestaande zorglocatie naar zorgwoningen met een eigen kookgelegenheid en sanitair voor ICZ CURA. Op de 3e verdieping zal naast ruimte voor ICZ CURA ook een behandelruimte met ondersteunende ruimtes voor fysiotherapie worden gerealiseerd. Bij oplevering is een huurovereenkomst gesloten voor de duur van twintig jaar. De locatie zal een thuis gaan bieden aan zeventien mensen met een geestelijke beperking. S5 Vitae Fonds heeft het complex gekocht van OC Development.

In Breda trad Zuiderlink Real Estate op als aankopend makelaar. In Maassluis was ER Real Estate aankopend makelaar.