Schiekadeblok ontwikkelt tot mix van wonen, werken en verblijven

De gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met de toevoeging van 680 woningen en extra kantoren aan het Schiekadeblok.

Bij de ontwikkeling van het Schiekadeblok wil de gemeente meer ruimte voor wonen en werken vlakbij het Centraal Station. De afgelopen periode werden drie ontwikkelscenario’s uitgewerkt: een zonder bebouwing van de strook naast het spoor en twee varianten met bebouwing van de spoorstrook. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is blij met de keuze om extra kantoren te bouwen: “Het gekozen model biedt de kans om het hele gebied te ontwikkelen. Het Schiekadeblok krijgt zo een nieuwe toekomst op een toplocatie.”

Het door de raad gesteunde plan voorziet in de bouw van een 70 meter hoge woontoren aan het Delftseplein, een maximaal 200 meter hoge kantoor- en woontoren aan de Schiekade en op de spoorstrook topsegment kantoren. De hoge toren is gekoppeld aan het deels te behouden Schieblock-pand. De panden met cultuurhistorische waarde langs de Delftsestraat blijven ook behouden. Op deze panden komt een hotel.

Door de keuze voor de spoorstrook komen er in het gebied circa 680 woningen. Hiervan is minimaal 10 procent sociale woningbouw (met een minimum van 75 woningen) en minimaal 30 procent middensegment. De overige woningen vallen in het hoger en topsegment. Er staat circa 48.500 m2 aan kantoren gepland en in de plannen is 4.000 m2 beschikbaar voor detailhandel, horeca en een cultureel/maatschappelijk programma.

img
Redacteur
Profiel