Samen zoeken naar 1.000 nieuwe woningen in hartje Veldhoven

Projectontwikkelaar SB Real Estate en corporatie Woonbedrijf hebben een intentieovereenkomst gesloten om de haalbaarheid van het woondeel in het masterplan Citycentrum Veldhoven te onderzoeken. In het centrum van de Brabantse gemeente moeten tot 1.000 nieuwe woningen komen. 

Op 19 maart 2024 is het masterplan voor het Citycentrum unaniem vastgesteld door de gemeenteraad van Veldhoven. In het masterplan is onder andere een woningbouwopgave voor het centrum van Veldhoven opgenomen tot wel 1.000 woningen.

SB Real Estate en Woonbedrijf beogen door de samenwerking de ontwikkeling van het centrumgebied te versnellen en een aanjager te zijn voor de realisatie van het Masterplan. Beide partijen kunnen als vastgoedeigenaren in het Citycentrum een belangrijke bijdrage leveren aan deze woningbouwopgave en gaan samen de haalbaarheid onderzoeken om door middel van een integrale gebiedsontwikkeling en multifunctioneel ruimtegebruik een inclusief en gedifferentieerd woningaanbod te realiseren.

Lees ook: Kijkje in de keuken: Brainport en ASML koersen op verdichting

'We zien dit project als een belangrijke kans om samen met SB Real Estate in het centrum van Veldhoven betaalbare woningen toe te voegen', aldus Roy Beijnsberger, algemeen directeur/bestuurder van Woonbedrijf. Op basis van het masterplan voor het City Centrum wordt dit een prachtige plek om fijn te wonen in een groene omgeving met veel levendigheid.' Ruben Bartelink, projectmanager van SB Real Estate: 'Voor ons is Woonbedrijf een logische partner om de ambitie van het masterplan voor het City centrum uit te werken. Door de samenwerking kunnen we een divers aanbod van woningen realiseren  zodat er straks voor iedereen een plek is in het toekomstige centrum van Veldhoven