SSH en Jebber bouwen 700 studentenwoningen op voormalig KPN-terrein

Op het terrein De Kwekerij aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht ontwikkelen Jebber en de SSH samen zo'n 700 kamers en studio's voor studenten en starters.

Het voormalige KPN-terrein is in 2008 aangekocht door de SSH. De Stichting Studentenhuisvesting ontwikkelt de nieuwbouw samen met Jebber, een onderneming uit Utrecht gespecialiseerd in ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen voor starters.
Het KPN-gebouw maakt plaats voor een toren met 318 studentenstudio’s. De studio’s zijn ongeveer 21 m² en hebben een klein keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. Elke verdieping heeft een grote, gezellige keuken waar de bewoners met elkaar kunnen eten. Naar verwachting is de toren rond de zomer van 2019 gereed. Vanaf dat moment nemen de nieuwe bewoners hun intrek in het pand.

Nieuwbouw duurzamer dan transformatie
In mei beginnen de voorbereidingen voor de sloop van de KPN-toren. Aanvankelijk was het de bedoeling om de toren te verbouwen tot studentenhuisvesting. Uiteindelijk is niet voor transformatie gekozen omdat we met een nieuwbouw duurzamer en minder kostbaar konden bouwen. Deze nieuwbouw past binnen het vastgestelde bestemmingsplan. De titel De Kwekerij is een verwijzing naar het verleden waarin dit gebied diverse tuinderijen herbergde.