Robert van Ieperen en Henk Harms richten EarthY op

Robert van Ieperen en Henk Harms hebben EarthY opgericht, een innovator, gebiedsondernemer en co-investeerder in leefomgevingen.

EarthY moet de mens verbinden met een duurzame leefomgeving. Het bedrijf richt zich op complexe en gevoelige vraagstukken, die een bouwopgave overstijgen, gebiedsexploitaties die verder gaan dan het opleveren van gebouwen. De kracht van een netwerkorganisatie moet zich gaan uitstrekken naar alle disciplines en ‘stakeholders’.

De visie van EarthY is in al gerealiseerde projecten toegepast, waaronder Bos Uyterlinde en De Amerberg te Amersfoort en krijgt verder gestalte in lopende projecten, zoals het eind 2019 van het Rijksvastgoedbedrijf geacquireerde project Eikenstein Zeist (in samenwerking met Plegt-Vos en corporatie RKW) en De Tafelberg in Amsterdam Zuidoost (in samenwerking met Levvel).

EarthY is een initiatief van founding Partner Robert van Ieperen:  ‘We zijn als opdrachtgever nu al betrokken bij een portefeuille ruim 1000 woningen, waarvan ruim 50% huur. In al onze projecten werken we nauw samen met Fakton Capital Amsterdam.’

Henk Harms, algemeen directeur EarthY: ‘Jarenlang was gebiedsontwikkeling het domein van lokale overheden, maar door decentralisatie van verantwoordelijkheden en de toenemende compexiteit van (binnenstedelijke) ontwikkelingen, is de rol van de lokale overheid meer toetsend van aard. Wij stappen als partner in om in co-creatie waardevolle leefomgevingen te realiseren.’

Robin Wood
Met het winnende concept Robin Wood IJburg (blok 1 Centrumeiland) Amsterdam maakt EarthY een mooie start als ontwikkelaar en co-investeerder. De gemeente gunde op 18 december de ontwikkeling van blok 1 aan de combinatie Edwin Oostmeijer Projektontwikkeling en Fakton Capital. Het ontwerp is van MKA Architects en ANA Architecten. Het ontwerp van Robin Wood wordt gekenmerkt door een duurzame houtbouwconstructie en door hergebruik van materialen. Het krijgt een woon- en werkfunctie. Er komen 165 woningen in, waarvan 80 in het middensegment en 85 in de vrije sector huur. Verder komen er onder andere horeca, een broedplaats met ateliers, kleinschalige kantoren en maatschappelijke voorzieningen. De oplevering staat gepland voor 2024.