Rituals opent flagship store in Amsterdam

Midden in coronatijd opent cosmetica en lifestyle merk Rituals woensdag de deuren van flagship store House of Rituals op het Spui in Amsterdam, waar het bedrijf €10 mln in investeerde. Het bijbehorende restaurant blijft nog even gesloten.

De omzet van het concern heeft tijdens de vorige lockdown een flinke knauw gekregen, vertelt ceo en oprichter Raymond Cloosterman in het Parool. Wereldwijd moesten tijdelijk 800 winkels de deuren sluiten. Klanten en de bijbehorende omzet keerden in de meeste landen weer snel terug, maar het aantal nieuw te openen winkels blijft dit jaar steken op 40 tegen de geplande 100. Cloosterman hoopt dat er in 2021 weer 100 nieuwe winkels bijkomen want het bedrijf ‘gelooft heilig in echte winkels, naast online verkoop’.

House of Rituals
House of Rituals is gevestigd in het monumentale Afrikahuis op het Spui in Amsterdam. Het pand heeft een oppervlakte van 2.700 m2 verdeeld over vijf verdiepingen. Voorheen was hier een vestiging van modeketen Esprit gehuisvest. In de nieuwe flagship store zal het bedrijf straks zo’n 600 nieuwe producten uitproberen. Als de winkel, inclusief de in maart 2021 te openen spa, een succes wordt, is het de bedoeling dat er in meerdere hoofdsteden een House of Rituals wordt geopend. Daarnaast onderzoekt Rituals nieuwe markten, onder meer in Azië.