Rink Drost wordt senior adviseur bij Bureau Stedelijke Planning

Rink Drost (39) is met ingang van 1 februari aangetreden als senior adviseur wonen bij Bureau Stedelijke Planning.

Rink Drost (39) is met ingang van 1 februari aangetreden als senior adviseur wonen bij Bureau Stedelijke Planning.

Sinds 2005 was Drost in dienst als senior real estate advisor bij BPD. Hij was op het hoofdkantoor van BPD werkzaam bij de afdeling Marktonderzoek. Zijn expertise ligt op het gebied van woningmarkt – en consumentenonderzoek.
Binnen BPD adviseerde hij vanuit zijn expertise aan planteams van grote of risicovolle gebiedsontwikkelingen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het opstellen van regionale woningmarktvisies en thematische studies naar bepaalde deelsegmenten van de woningmarkt. Voor zijn dienstverband bij BPD werkte hij als beleidsmedewerker woningmarktonderzoek bij de stadsregio Utrecht.

Bureau Stedelijke Planning speelt met de komst van Drost in op de stevige groei die het bureau doormaakt in het werkveld wonen. Het bureau verricht marktonderzoek en adviseert zowel overheid als marktpartijen over de ruimtelijke planning van winkels, woningen, kantoren, bedrijven, vrijetijdsvoorzieningen en zorg in stedelijke gebieden en regio’s. Bureau Stedelijke Planning bestaat sinds 1997 en is gevestigd in Gouda en Amsterdam. Bij het bureau werken circa 20 medewerkers.