Retaildata-leverancier Locatus in buitenlandse handen

Locatus, de in Nederland gevestigde leverancier van data en analyses voor de detailhandel in de Benelux, is overgenomen door Green Street.

Het is de vierde acquisitie van Green Street sinds 2020, en volgt op de overname vorig jaar van Local Data Company (LDC), leverancier van winkellocatiegegevens in het Verenigd Koninkrijk. Green Street verwacht door de overname de klanten de meest uitgebreide analyses te kunnen leveren.

Jeffry Stiek van Green Street prijst ‘de toewijding van Locatus om zich te ontwikkelen tot de standaardaanbieder van locatie specifieke informatie in de Benelux’. “De diepe retaildekking in de Benelux versnelt onze inzet voor het uitbreiden van gegevens en analyses op vastgoedniveau en is complementair aan LDC”, aldus Stiek.

“Locatus werkt graag samen met Green Street. Wij zien grote kansen om onze activiteiten verder uit te breiden naar andere Europese landen. Bovendien zal de Green Street-infrastructuur ons helpen om onze klanten nog beter te bedienen”, zo verklaart CEO Gerard Zandbergen, eigenaar van Locatus. Al meer dan twintig jaar stelt Locatus onafhankelijke en eigen retailinformatie samen. Zo biedt het uitgebreide inzichten op vastgoedniveau over meer dan 400.000 winkels in de Benelux.

img
Redacteur
Profiel