Redevco stapt met € 500 mln in woningmarkt

Pan-Europese vastgoedbelegger Redevco stapt in de woningmarkt en introduceert een nieuw woningvastgoedfonds van € 500 mln.

Redevco, met een beheerd vermogen van € 7,4 mrd in vooral winkelvastgoed, gaat zich voornamelijk richten op projecten in Nederland en Duitsland, met daarna Spanje en het Verenigd  Koninkrijk als belangrijkste markten. Met de aankoop van bouwgrond in de regio Amsterdam is de eerste deal van het fonds afgerond. Redevco is van plan om samen met de AM Area Development Company tot 2022 ongeveer 300 verhuurwoningen te bouwen.

Andrew Vaughan, ceo van Redevco: ‘De fundamenten onder de woningmarkt zijn erg sterk, er wordt namelijk verwacht dat er in de komende 30 jaar 70 mln mensen naar de belangrijkste Europese steden zullen trekken. Wij denken dat in de toekomst de aantrekkelijkste beleggingslocaties zullen liggen in de gebieden waar mensen zowel kunnen wonen, werken en winkelen, als genieten van vrije tijd. Het is voor ons dan ook een logische stap om in woningvastgoed te stappen, als aanvulling op winkelvastgoed.’

Het doel van Redevco is om een pan-Europese woningportefeuille samen te stellen, bestaande uit ongeveer 2500 duurzame woningen van hoge kwaliteit, gericht op het midden-huursegment. Daarnaast heeft de vermogensbeheerder plannen om in ditzelfde segment de komende vijf jaar rond de 1000 hoogstaande duurzame woningen te ontwikkelen. Redevco’s woningfonds richt zich op zowel de aankoop van nieuwe projecten als bestaande woningen.

Het team
Naast de lokale teams in Europa heeft Redevco ook een gespecialiseerd team aangesteld. Dit team staat onder leiding van Manolito van Ardenne, managing director Fund Management, en de nieuw aangestelde Hans Trouw als managing director Residential. Zij zijn beiden lid van Redevco’s investment committee. Patrick Brenninkmeijer zal worden benoemd tot portfolio director Residential met als focus het aankopen van kwaliteitsproducten. Hij zal zorgen voor de oplevering in de belangrijkste markten in nauwe samenwerking met de lokale teams.

Op de foto v.l.n.r. Manolito van Ardenne, Patrick Brenninkmeijer en Hans Trouw

Laatste nieuws

Evenementen