Redevco koopt winkelgalerij in UK voor £ 12 mln

De pan-Europese vastgoedbelegger Redevco heeft namens een van zijn beleggers de overdekte winkelgalerij White Lion Walk in het Engelse Guildford gekocht.

Redevco nam de galerij met 23 winkelunits voor £ 12 mln over van Aviva Investors.

Andrew Vaughan, ceo van Redevco: ‘White Lion Walk staat in het centrum van Guildford en verbindt de twee belangrijkste winkelgebieden van de stad, dus het profiteert van een natuurlijk hoog aantal passerende klanten. Redevco is van plan om de winkelgalerij, die erg geschikt is voor herontwikkeling, te moderniseren om de winkelomgeving aantrekkelijker te maken en een interessantere mix aan huurders te krijgen. Het is in lijn met onze strategie om alleen te investeren in gebieden waar we waarde kunnen toevoegen door kwalitatief goede winkelruimte te creëren die voldoet aan de behoeften van de lokale gemeenschap.’

Guildford is een welvarende marktstad in het graafschap Surrey, 44 km zuidwesten van Londen. Dankzij de uitstekende infrastructuur is het een populaire bestemming voor forensen. De stad heeft het predicaat ‘zeer goed’ binnen Redevco’s ‘City Attractiveness Index’ van Europese retaillocaties en staat op de 19e plaats van Britse steden.

De retailhandel in Guildford bedient een agglomeratie van 5,5 miljoen mensen, terwijl de plaatselijke winkelpopulatie 240.869 consumenten bedraagt. Daarmee staat de stad op de 58e plaats in het Verenigd Koninkrijk, met een geschatte consumptie van £ 935 mln. Verwacht wordt dat de totale regio tussen 2014 en 2024 een bovengemiddelde bevolkingsgroei van 8,0% zal doormaken.

Green & Partners en CMS hebben Redevco geadviseerd bij de transactie.