Redevco koopt voor € 78 mln winkelruimte in Londen

De pan-Europese vastgoedbelegger Redevco heeft de horeca-, winkel- en culturele ruimtes van One Tower Bridge voor £ 70 mln (€ 78 mln) gekocht van de Berkeley Group.

Het gebouw bestaat verder uit woonappartementen in de top van de markt, en kijkt uit op de Tower Bridge.

Het aangekochte deel van de One Tower Bridge ligt aan de zuidelijke oever van de Theems en bestaat uit 7720 m² winkel-, restaurant- en culturele ruimte, met 11 horeca- en twee winkelunits, evenals het Bridge Theatre – het grootste commerciële theater dat de afgelopen 80 jaar in Londen is gebouwd.

Potters Field, een openbaar park, ligt direct ten noorden van het pand langs de rivier en is het hele jaar door een locatie voor evenementen. In het westen bevinden zich het More London-kantorencomplex met 53.000 m² aan ruimte voor meerdere bedrijfskantoren, het stadhuis van Londen, winkels, restaurants en cafés. London Bridge Station, het vierde drukste van het Verenigd Koninkrijk, ligt op 10 minuten lopen.

Andrew Vaughan, ceo Redevco: ‘Redevco is steeds op zoek naar kansen die verband houden met veranderende consumptiepatronen en een groeiende focus op vrije tijd, zoals beleggingen in gemengd gebruik en horeca. Londen geldt wereldwijd als een toonaangevende bestemming en deze locatie, naast de Tower Bridge, bevat de belangrijkste elementen waarnaar we op zoek zijn in onze investeringen. Het ligt naast een toeristische attractie van wereldformaat, een magneet voor grote aantallen bezoekers. De locatie profiteert ook van de nabijheid van kantoren en de ontwikkeling van hoogwaardige appartementen in dit gebied.’

Redevco werd geadviseerd door Bruce Gillingham Pollard en het advocatenkantoor Osborne Clarke. De Berkeley Group werd geadviseerd door JLL.