Redevco koopt Karstadt-pand in Berlijn van Meyer Bergman

Redevco heeft het pand van warenhuis Karstadt in de Wilmersdorfer Strasse in Berlijn gekocht. 

Verkoper is een fonds van een andere partij met een Nederlandse oorsprong, Meyer Bergman. 

Andrew Vaughan, CEO bij Redevco: 'Berlijn behoort momenteel tot de meest populaire bestemmingen in Europa voor beleggers in winkelvastgoed. De Karstadt flagshipstore is gelegen aan één van de belangrijkste winkelstraten van de stad, nabij de Wilmersdorfer Arcaden Shopping Centre. Hierdoor worden de twee hedendaagse drijfveren van de moderne retailmarkt, high street ‘experience’ en ‘convenience’ shopping, verenigd in één locatie. Redevco is voornemens in dit soort locaties te blijven investeren.'

Karstadt is één van slechts twee grote warenhuisketens in Duitsland. Het is al meer dan 100 jaar gehuisvest in dit Berlijnse pand, dat in 2003 ingrijpend is gerenoveerd. Het gebouw heeft een 60 meter brede voorgevel en meer dan 22.000 m² aan verhuurbaar vloeroppervlak, inclusief 16.826 m² aan winkelruimte. Het omliggende dichtbevolkte verzorgingsgebied heeft meer dan 640.000 potentiële klanten binnen loopbereik of een autorit van tien minuten.

Afgelopen september verkocht het fonds Meyer Bergman European Retail Partners II een andere vestiging van Karstadt in Berlijn, de winkel aan de Hermannplatz. Het fonds heeft momenteel nog winkelcentra in Noord-Engeland en Tsjechië; high street winkelpanden in Londen, Milaan en Oslo en twee grote herontwikkelingsprojecten in Bayswater en Borough, beiden in londen.

Savills en Hogan Lovells traden op als adviseurs bij de transactie aan de zijde van Redevco. Simmons & Simmons en PWC adviseeerden Meyer Bergman.