Q-Park opent parkeergarage in voormalige V&D-pand Amstelveen

Q-Park heeft vandaag een nieuwgebouwde parkeergarage geopend aan het Buitenplein in Amstelveen.

De 455 parkeerplaatsen tellende parkeerfaciliteit is volledig geïntegreerd in het, door de Vlaamse architect Frederik Vermeesch gerestylde, voormalige V&D-pand in Stadshart Amstelveen. Dit pand biedt ook onderdak aan Hudson’s Bay. De bovenste etage van de parkeergarage is gereserveerd voor de bewoners van het bovengelegen exclusieve woongebouw ‘Up Mountain’.

Q-Park heeft de huurovereenkomst gesloten met ASR real estate, dat optreedt namens de eigenaar van de parkeergarage: het ASR Dutch Prime Retail Fund. Q-Park neemt de exploitatie van de parkeergarage voor minimaal de komende 15 jaar voor haar rekening.

De locatie is bij het zich volop ontwikkelende stadscentrum van Amstelveen. In de voormalige V&D zit nu een warenhuis van Hudson’s Bay en op een steenworp afstand is het winkelcentrum Stadshart, met bekende merken, zoals Zara, G-Star Women, Van Gils, Starbucks, Superdry, Nespresso en het eerste Bose Experience Centre in Nederland. Naast de vele winkels is er een uitgebreid aanbod aan horeca en cultuur, zoals Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen en het Cobramuseum.

In de nieuwe parkeergarage van Q-Park in Amstelveen zijn zo veel mogelijk spaarlampen en led-verlichting toegepast, die buiten de winkeltijden overgeschakeld worden op bewegingssensoren. Daarnaast beschikt de garage over brede, makkelijk insteekbare parkeervakken en elektrische oplaadpunten en is in- en uitrijden met bankpas mogelijk.

Q-Park Buitenplein is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Het parkeertarief bedraagt € 1 per dertig minuten of een gedeelte hiervan. Het maximaal dagtarief is € 16.

De andere locaties van Q-Park in Amstelveen zijn Q-Park Stadsplein, Q-Park Schouwburg en Q-Park Handelsplein.

Laatste nieuws

Evenementen