ProDelta koopt grond in Ede voor bouw DC

ProDelta Real Estate Development heeft ruim 7 hectare (73.975 m²) grond aan de Frankeneng 18 in Ede gekocht van Bidfood.

De oude opstallen zijn in opdracht van horecagroothandel Bidfood circulair gesloopt. Zo is de staalconstructie van de voormalige hoge loods gedemonteerd en worden hiervan twee nieuwe loodsen gebouwd. Ook andere vrijkomende grondstoffen zijn weer ingezet als bouwstof en repack.

Op het perceel gaat ProDelta een gasloos logistiek complex realiseren met een minimale Breeam-certificering Excellent. Tevens zal het gebouw een Well-certificering krijgen. Het totale logistieke complex zal ruim 42.000 m² warehouse omvatten, te verdelen over vier units. De start bouw is gepland voor mei 2021.

Opvallend is de in dit gebouw te realiseren vrije stapelhoogte van 15,20 meter. Hiermee speelt ProDelta in op de toenemende schaarste aan geschikte bedrijventerreinen in Nederland.

Bidfood werd bij de transacties commercieel geadviseerd door 1530 Real Estate, in collegiale samenwerking met JLL, en juridisch door Wilnis House Advocatuur. ProDelta werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff. Namens ProDelta Real Estate Development zullen 1530 Real Estate en Zoonen Commercieel Vastgoed belast worden met de verhuur.