Portaal directeur Bert Keijts overleden

Op woensdag  27 september is Bert Keijts, bestuurder van corporatie Portaal, overleden.

Keijts is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 65 jaar geworden. Hij vormde samen met bestuurvoorzitter Dirk Jan van der Zeep de Raad van Bestuur van Portaal.

In 2010 werd Bert Keijts bestuurvoorzitter van Portaal, een corporatie met iets meer dan 50.000 woningen in vijf stedelijke gebieden: Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht en Leiden. Op 1 januari dit jaar wisselde hij met Van der Zeep van rol in het bestuur vanwege zijn gezondheid.

Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting Aandelen Kantoor Ballast Nedam, lid van het bestuur van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties. Ook zat hij in de Stuurgroep Opdrachtgeversplatform in de bouw, de Audit Committee Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en was hij lid van de Raad van Commissarissen de Rotterdamse vervoersorganisatie RET.

Keijts studeerde Civiele Techniek aan de Technische Hogeschool Delft. In 1981 startte hij zijn carrière bij de provincie Zuid-Holland. Kort daarna maakte hij de overstap naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bij dit ministerie bekleedde hij verscheidene functies. In 1996 maakte hij een tijdelijke overstap naar het ministerie van VROM. Hij bekleedde daar de functie van plaatsvervangend directeur-generaal Ruimtelijke Ordening. Van 1998 tot 2010 was Keijts werkzaam als directeur-generaal van Rijkswaterstaat.