Topman Rijkswaterstaat naar corporatie Portaal

NIJMEGEN - Bert Keijts (57) is per 1 januari 2010 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Portaal. Hij volgt daarmee interimvoorzitter Eelco de Boer op. Keijts beschikt over een brede ervaring bij de (Rijks)overheid en werd in 2008 gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar. De laatste zes jaar was hij directeur-generaal van Rijkswaterstaat en daarvoor directeur-generaal Water bij hetzelfde ministerie van Verkeer en Waterstaat.

NIJMEGEN - Bert Keijts (57) is per 1 januari 2010 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Portaal. Hij volgt daarmee interimvoorzitter Eelco de Boer op.
Keijts beschikt over een brede ervaring bij de (Rijks)overheid en werd in 2008 gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar. De laatste zes jaar was hij directeur-generaal van Rijkswaterstaat en daarvoor directeur-generaal Water bij hetzelfde ministerie van Verkeer en Waterstaat.


Van 1996 tot 1999 was Keijts plaatsvervangend directeur-generaal Ruimtelijke Ordening bij het Ministerie van Vrom en van 1999 tot 2001 plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat.
Keijts zal Portaal, een corporatie met 56.000 woningen, in zijn verdere ontwikkeling en ambities leiden als een maatschappelijk herkenbare en slagvaardige organisatie.
In maart dit jaar nam bestuursvoorzitter René Scherpenisse afscheid van Portaal vanwege een onoverbrugbaar verschil van inzicht met het bestuur over de te volgen koers.