Poort6 verkoopt 148 woningen aan Accresco

Woningcorporatie Poort6 heeft een portefeuille met 148 woningen verkocht aan Accresco Vastgoed.

Door de verkoop van 148 grotendeels vrije sector woningen en commerciële ruimten van woningcorporatie Poort6 aan Accresco Vastgoed uit Rotterdam krijgt de Gorinchemse sociale huisvester meer focus op haar primaire doelgroep. Met Accresco als nieuwe eigenaar blijft een goede dienstverlening aan de huidige huurders volgens Poort6 verzekerd.

Poort6 heeft in de zomer van 2018 een deel van haar portefeuille te koop aangeboden. Op dinsdag 7 mei 2019 vond de daadwerkelijke overdracht bij de notaris plaats. De verkoop betreft zowel eengezinswoningen (36), meergezinswoningen (112), commerciële ruimtes (8) en parkeerplaatsen. Een groot deel van de appartementen bevindt zich in de monumentale binnenstad van Gorinchem, de eengezinswoningen bevinden zich voornamelijk in de Lingewijk. Onder de verkoop vallen diverse markante gebouwen in de binnenstad van Gorinchem, waaronder het Rijksmonument het Tuighuis.

Directeur-bestuurder Marije Buursink van Poort6: 'Afscheid nemen van huurders en huizen, doet een corporatie niet makkelijk of zomaar. Toch hebben we dat nu gedaan omdat we ervan overtuigd zijn dat we op deze manier de rest van onze huurders nu en in de toekomst beter kunnen bedienen. We willen ons vooral richten op sociale verhuur met woningen die passen bij onze doelgroep. We nemen afscheid van deze portefeuille in het vertrouwen dat we deze achterlaten bij een goede, nieuwe eigenaar met veel ervaring in het verhuren.'

Accresco Vastgoed heeft een gevarieerde portefeuille in de Randstad en zijn roots in Rotterdam. Veel van het bezit bevindt zich in de vrije sector en is divers van oorsprong. Van nieuwbouw tot karakteristieke herontwikkelingen zoals een klooster en zeer recent een monumentale kerk in Rotterdam die werd getransformeerd tot 24 appartementen.
Léon Brandwijk, partner van Accresco Vastgoed: 'Wij hebben ruim 15 jaar ervaring en kiezen voor een heel persoonlijke aanpak. Voor de huurders in Gorinchem is er niet veel veranderd. De huurovereenkomsten blijven gewoon geldig en het onderhoud wordt grotendeels ook met dezelfde dienstverleners uitgevoerd.'

Aan de verkoop is een zorgvuldig en intensief proces vooraf gegaan. Naast intensief overleg met de gemeente Gorinchem werd gesproken met de Huurdersvereniging HP6, de bewonerscommissie Lingeburcht, de Autoriteit woningcorporaties en vele andere partijen die direct of indirect betrokken zijn.

Capital Value adviseerde Accresco bij de aankoop en Nieuwstad OrangeGlobal ondersteunde Poort6 als transactiemanager. Van der Stap notarissen passeerde op 7 mei 2019 de leveringsakte.