Pensioenfonds Wonen brengt 9 complexen onder bij woningfonds CBRE

Pensioenfonds Wonen heeft negen woningcomplexen, met in totaal 424 woningen, ingebracht in het CBRE Dutch Residential Fund.

De transactie vond plaats op 1 oktober. In ruil voor de inbreng van de complexen, heeft Pensioenfonds Wonen een belang in het fonds verworven.
De negen wooncomplexen zijn alle gelegen in de Randstad en zijn een mix van appartementen en eengezinswoningen. De huurprijzen van de woningen vallen in het middensegment. Onderdeel van de transactie zijn 40 appartementen in het 900 Mahler complex, gelegen aan de Zuidas in Amsterdam. De overige complexen zijn gelegen in Hoofddorp, Amsterdam (CAN), Pijnacker (2x), Utrecht (2x), Nieuwegein en Amersfoort.

Paul Oremus, fund manager CBRE Dutch Residential Fund: “Deze transactie is een unieke kans om de portefeuille van het Nederlandse woningfonds uit te breiden met jonge, bestaande en verhuurde woningcomplexen, volledig in lijn met de fondsstrategie. Verder verwelkomen wij, met veel genoegen, een nieuwe investeerder. Hierdoor wordt de investeerdersbasis verder versterkt.”
Volgens een woordvoerder van Pensioenfonds Wonen geeft deze transactie verder invulling aan de strategie om enkel nog indirect te beleggen in vastgoed.  “Het CBRE Dutch Residential Fund is na zorgvuldige selectie gekozen vanwege de hoge kwaliteit van de vastgoedportefeuille en vormt een goede aanvulling op de overige vastgoedbeleggingen van het pensioenfonds.”

CBRE Dutch Residential Fund werd bijgestaan door Houthoff Buruma, PWC, NautaDutilh en Bureau Veritas. Pensioenfonds Wonen is in deze transactie bijgestaan door Finance Ideas, Loyens & Loeff en PWC in samenwerking met haar fiduciair beheerder Achmea Investment Management.