Patrizia verkoopt woonboulevard Hof van Hoorn

Een consortium van private beleggers verenigd in de Hoornse Onroerend Goed Compagnie heeft de Woonboulevard Hof van Hoorn in Hoorn aangekocht. De verkopende partij was Patrizia.

De panden aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn hebben een totaal metrage van circa 26.000 m². Rond de twintig speciaalzaken op het gebied van doe-het-zelf, wonen, elektronica en lifestyle zijn huurders van de winkels. Onder andere BCC, Jisk, Beter Bed, Gamma en Praxis zijn er gevestigd, plus nog enkele lokale retailers. 

Het winkelcentrum was eigendom van het Britse Rockspring Property Investment Managers. Patrizia heeft eind vorig jaar die onderneming overgenomen en daarmee ook Hof van Hoorn.

De nieuwe eigenaren zijn vijf Noord-Hollandse investeerders, waaronder Jonk Investments. "Onze plannen reiken verder dan alleen beleggen in het vastgoed. Wij willen meer beleving creëren", aldus Robert Jonk. "Door actief aan de slag te gaan met de diversiteit van het winkelaanbod, willen we de dynamiek op de woonboulevard vergroten en zo meer publiek trekken. Een breed aanbod van winkels, horeca en ontspanning, waaronder een experience center en speelparadijs, maakt Hof van Hoorn aantrekkelijker voor jong en oud.", zegt Jonk.

Door het huidige aanbod van wonen, klussen, lifestyle, leisure en sport in de breedte uit te breiden verwachten de nieuwe eigenaren de woonboulevard steviger op de kaart te zetten in de regio. De Hoornse Onroerend Goed Compagnie gaat binnenkort om aan tafel met de gemeente om de ideeën en plannen te bespreken.

CBRE adviseerde verkoper, samen met Loyens Loeff. Estadium adviseerde de kopende partij.