Patrizia koopt zorgcomplex in Amsterdam

Patrizia heeft een zorgcomplex van 5000 m² gekocht in Amsterdam ten behoeve van het Social Care Fund III.

Het is het eerste zorgcomplex voor het fonds dat buiten Duitsland staat. Het complex ligt aan de Czaar Peterstraat en bestaat uit woningen ten behoeve van geassisteerd wonen en een medisch centrum. Het wordt onder meer gehuurd door zorgaanbieder Amsta, de huurtermijn heeft een WALT van ruim 10 jaar. Het complex is in 2011 gebouwd. 

Patrizia werd bij de aankoop begeleid door CBRE, Loyens & Loeff and Capital Value.

Het Social Care Fund III werd in Q1 2019 gelanceerd waarbij werd geïnvesteerd in pan-Europees zorgvastgoed, waaronder verpleeghuizen en begeleid wonen. Patrizia heeft vorig jaar € 250 mln geïnvesteerd in 13 objecten in Duitsland. Daarmee groeide de portefeuille naar € 360 mln verspreid over 19 objecten. 

In 2021 haalde Patrizia € 200 mln op bij zowel nieuwe als bestaande investeerders ten behoeve van het fonds. Daarmee heeft Patrizia in totaal € 350 mln eigen vermogen opgehaald waarmee samen met vreemd vermogen voor € 700 mln geïnvesteerd kan worden in Europees zorgvastgoed. Zowel in Duitsland als in de rest van Europa wordt groei van deze sector verwachte en zitten er diverse transacties in de pijplijn bij Patrizia. 

Samen met de andere zorgvastgoed fondsen heeft Patrizia in totaal 73 zorgvastgoed-assets under management met een totale waarde van € 1,4 mrd.