Parklaan 5 in Rotterdam verkocht

Een particuliere investeerder/ondernemer heeft het patriciërspand aan de Parklaan 5 in Rotterdam gekocht voor eigen gebruik als woonhuis met kantoor aan huis.

Het pand in het hart van het Scheepvaartkwartier heeft een geschiedenis die teruggaat naar de bankiersfamilie van de Fa. R. Mees & Zoonen, tevens honorair Consul-Generaal van Zweden. Na het overlijden van Mees is het gebouw verkocht aan de Zweedse Zeemanskerk en in 1946–2019 was het in gebruik bij Svenska Kyrkan I Utlandet.

Nadat het bestuur van de ‘Zweedse Kerk’ besloot om het gebruik te staken, is het pand in 2019 verkocht en geleverd na een openbare verkoopprocedure met inschrijving. Deze eerste koper heeft daarna een deel van het perceel gehouden en het gebouw met een kleiner perceel onderhands weer aangeboden.

Het complex omvat op dit moment 1309 m² bvo verdeeld over vier verdiepingen, een kelder en een zolder op een perceel van 1806 m². Het Scheepvaartkwartier is omstreeks 1850 ingepolderd en als volledig stadskwartier volledig planmatig aangelegd.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting trad op namens de verkoper.