Parella start internationale expansie door aankoop Solved

De Parella Group, actief op het gebied van huisvestingsadvies en werkplekconcepten voor eindgebruikers van commercieel vastgoed, heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse Solved.

Met de overname bestaat het personeelsbestand van de Parella Group uit 120 mensen en komt de omzet dit jaar naar verwachting neer op € 50 mln.

‘Door belangenverstrengeling in de vastgoedmarkt zien wij de behoefte naar tenant-only advies bij kantoorhuurders internationaal sterk toenemen, en met deze stap kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. We hebben daarom besloten om ons aan te sluiten bij een internationale groep die de huurder als klant centraal stelt’, zegt Olivier van Gool, partner bij Solved.

‘Dit is voor ons een belangrijke stap in onze internationale strategie’, aldus Michel Jean, general manager bij Parella.

Parella wil een Europees platform creëren. ‘Door deze aankoop hebben we nu een directe lijn met een van de meest toonaangevende landen op het gebied van managementinnovatie en werkplektransformatie. We werken al jaren samen met Solved, dat werkt voor gerenommeerde internationale klanten en aanzienlijke groeivooruitzichten heeft in de Nederlandse markt’, vindt Michael Kaplan, partner bij Parella.

De partners van Solved blijven directie voeren op de activiteiten in Nederland.

Al meer dan tien jaar adviseert Parella bedrijven over het ontwerp en de implementatie van vastgoedstrategieën. Het bedrijf is onder meer actief op het gebied van strategie- en kansenbeoordeling van vastgoedprojecten, activawaardering, het vinden van en onderhandelen over kantoorpanden en heronderhandelen over huurcontracten.

Solved is een Nederlandse vastgoedadviseur voor eindgebruikers van kantoor- en bedrijfsruimte. Het introduceerde twaalf jaar geleden het 100% ‘tenant rep-model’. Solved helpt kantoorgebruikers met huisvestings -en werkplekstrategie, makelaardij en projectmanagement.