PROVADA Timpaan en AW tekenen voor huur pastorie in Hoofddorp

Timpaan en AW Groep hebben woensdag tijdens de Provada de huurovereenkomst getekend met zorgverlener ‘Psycholoog In Hoofddorp’ voor rijksmonument de pastorie van de Hoofdvaartkerk.

In het bijzijn van wethouder Jurgen Nobel tekende namens Timpaan directeur Ingeborg de Jong, directeur Ad Wijnhout namens AWI Duurzaam Investeren en directeur Patrick van der Hilst van Psycholoog In Hoofddorp.

De pastorie is gebouwd in 1859 naar ontwerp van de Amsterdamse architect Bakker. Met grote zorgvuldigheid wordt door Weusten Liedenbaum Architecten hier nu een eigentijdse invulling aan gegeven. Na een interne renovatie, waarbij er tien behandelkamers worden gerealiseerd, zal zorgpartij Psycholoog In Hoofddorp het pand betrekken.

De herontwikkeling van het monument sluit aan bij de dringende behoefte aan maatschappelijk (zorg)vastgoed in de regio. In 2022 tekende Timpaan met tal van andere partijen het manifest ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’, waarin dit soort projecten onder de aandacht werden gebracht. Timpaan is tevens eigenaar van het omliggende gebied, waar op dit moment in overleg met de Gemeente Haarlemmermeer wordt gewerkt aan nieuwbouwplannen voor zorgwoningen en een gezondheidscentrum. Naar verwachting wordt de Pastorie in de loop van 2025 opgeleverd.

Ingeborg de Jong (Timpaan): “Hoofddorp is een jonge gemeente met relatief weinig monumenten. Timpaan is verheugd dat we het mogelijk maken om in ‘onze’ gemeente dit monument een passend nieuwe toekomst te geven, in goede samenwerking met AW Groep en de Gemeente.”

Ad Wijnhout (AW Groep): “Dit project past goed bij de doelstelling van AWI Duurzaam Investeren: elke dag de wereld een stukje mooier en vooral blijer maken, als het kan met lokale betrokkenheid.”