PROVADA Green Leader Award: leiders met lef gezocht

DGBC (Dutch Green Building Council), Provada en PropertyNL organiseerde op donderdag 6 juni voor de vierde maal de Green Leader Award.

Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die een fundamentele bijdrage (willen) leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. De beoordelingscriteria worden dit jaar bepaald aan zogenaamde leiderschapstafels op de Provada.

In deze slotbijeenkomst op de Provada gingen de themapartners Philip Blaauw, (directeur en oprichter, Innax Group), Roderick Glerum (directeur zakelijke markt Nuon Vattenfall), Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM), Bas Jochems, director Dutch Office & Hotel Investments,) en Bouwinvest Real Estate Investors, (Hellen van der Plas, CEO Signify Benelux) onder leiding van moderator Tom van ‘t Hek met elkaar in gesprek over de belangrijkste uitkomsten van de tafels.

De panelleden benadrukte ondermeer het belang van kennis delen, als basis van goed leiderschap. De juryleden Anke van Hal (Nyenrode) , Anneke de Vries (Albert Heijn, winnaar Green Leader Award 2018), Annemarie van Doorn (DGBC) en Wabe van Enk (PropertyNL) gaven aan dat ze leiders nodig hebben die lef durven te tonen en buiten de lijnen durven te kleuren. "En we hebben leiders nodig met een persoonlijke drive om de wereld mooier te maken en daarmee ook een krachtige impuls te geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Naar deze mensen is de jury op zoek."

Op 26 september 2019 wordt de Green leader 2019 bekend gemaakt.