PROVADA Deltaplan voor duurzame renovatie

De Dutch Green Building Council (DGBC) presenteert dinsdag, de eerste dag van de Provada, het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Met het Deltaplan Duurzame Renovatie moet een versnelling worden gerealiseerd in het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Er zullen meters voor het klimaat worden gemaakt. Want, met het huidige tempo zijn de klimaatdoelstellingen niet haalbaar.

Het Deltaplan Duurzame Renovatie is een initiatief van de Dutch Green Building Council in samenwerking met marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector. Allemaal vinden zij dat het nodig is de gebouwde omgeving sneller en grondiger te verduurzamen dan momenteel gebeurt. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. Per gebouwfunctie ligt er een uitdagende opgave die uitstoot drastisch te verminderen.

Werkgroepen
Het Deltaplan Duurzame Renovatie is daarom opgedeeld in verschillende deelopgaves, waarvoor werkgroepen met ieder een eigen voorzitter zijn opgericht.

Jaap van Rhijn (CEO Colliers) is voorzitter van de werkgroep Kantoren. Jeanet van Antwerpen (directeur SADC) leidt de werkgroep Logistiek. Anneke de Vries (Albert Heijn) is voorzitter van de werkgroep Retail. Ewoud van der Sluis (Hevo) is verantwoordelijk voor de werkgroep Onderwijs. En voor zorggebouwen maakt Philip Blaauw (INNAX) zich hard. Zij vertellen dinsdag meer over hun routekaart voor het verduurzamen van de specifieke gebouwtypen.

Scan
Tijdens Provada zullen nog meer partijen aansluiten en een bijdrage leveren aan het Deltaplan Duurzame Renovatie. Een team van speciale verslaggevers, bestaande uit duurzame leiders uit de sector, zullen gewapend met camera de standhouders bezoeken om te vragen welke meters zij gaan maken voor het klimaat. Tevens zullen zij de standhouders uitdagen om hun portfolio in beeld te brengen in de Dutch Green Building Scan, waardoor in een oogopslag zichtbaar is wat de duurzaamheidsprestaties van gebouwen zijn.