PROVADA Bemog realiseert woonbuurt in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel en Bemog Projektontwikkeling hebben op de Provada hun handtekening gezet onder het contract voor de herontwikkeling van ’s-Gravenweteringpark in Capelle.

Op de grond van het nog te slopen voormalige IJsselcollege wordt het nieuwbouwplan IJsselpark gerealiseerd, een kleinschalige woonbuurt met 60 woningen. Bemog Projektontwikkeling gaat de nieuwe woonbuurt realiseren.

Nieuwbouwplan IJsselpark wordt eind 2022 opgeleverd. De duurzame woonbuurt omvat 60 vrijstaande woningen, twee-onder-een-kappers, rijwoningen en appartementen. In de waterrijke buurt worden de  oorspronkelijke sloten zoveel mogelijk teruggebracht. Het regenwater wordt in het gebied centraal opgevangen en gebruikt. De nieuwe energieneutrale woningen worden deels gebouwd van materialen uit het schoolgebouw dat nu nog op deze plek staat. Het ontwerp is ontwikkeld door Rrog Stedenbouw en Landschap en Studio Komma Architecten met een team van deels lokale professionals.

De sloop van het oude schoolgebouw vindt naar verwachting in het najaar van 2019 plaats. De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor de zomer van 2020. Begin 2021 start de bouw, zodat de nieuwe woonbuurt voor het einde van 2022 klaar is.