PROVADA BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed samen in The CubeHouse

Jason Blackmore van G&S Vastgoed, Sicco Posthumus van BNP Paribas Real Estate, Peter Oosterveer van Arcadis, Geert Lippens van BNP Paribas Nederland en Pieter Vandeginste van het ASR Dutch Mobility Office Fund hebben dinsdag op de Provada gezamenlijk de aankondiging van de ontwikkeling van The Cubehouse, een kantoorontwikkeling van 17.000 m², gevierd.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 11, 26 november 2021

The CubeHouse wordt ontwikkeld door G&S in samenwerking met BNP Paribas Real Estate en Arcadis. Het is de laatste plot die is overgebleven van de Mahler-4 ontwikkeling. De partijen ontwikkelen niet alleen het driehoekje op de kruising Claude Debussylaan/ Parnassusweg, ze gaan zich er ook vestigen. ASR koopt het gebouw ten behoeve van ASR Dutch Mobility Office Fund.

Sicco Posthumus, BNP Paribas Real Estate: ‘‘Dit wordt het hoofdkantoor van BNP in Nederland, we gaan alle Amsterdamse kantoren van onze verschillende activiteiten hier centraliseren, onder andere vanuit The Bank aan de Herengracht.’ Ook Arcadis NV verhuist vanaf Symphonie op de Zuidas hier naar toe, evenals G&S vanuit Ito.  Posthumus: ‘Daarmee is het gebouw gevuld en bieden wij op dit moment geen kantoorruimte in dit gebouw aan de markt aan.’

Jason Blackmore van G&S: ‘Met deze laatste ontwikkeling, 20 jaar na de eerste heipaal van Mahler 4, zetten we het duurzaamste en gezondste gebouw van Nederland neer. We passen hier, evenals in Wonderwoods in Utrecht - waarin we met dezelfde partijen samenwerken - het Redefineconcept toe. Arcadis is daarbij verantwoordelijk voor de installaties.’

Als architect is de in New York gevestigde Nederlander Florian Idenburg van So-Il aangetrokken. De oplevering staat gepland in 2024. Van het 17.000 m² grote gebouw zal 2000 m² semi-publiek worden. Dat gedeelte krijgt behalve horeca ook een bestemming als bezoekerscentrum voor duurzame en digitale (gebouw)innovaties van Nederlandse bodem. Alle partijen en partners, zoals bijvoorbeeld Transsolar die ook betrokken is bij het ontwerp van het gebouw, kunnen hier laten zien wat ze in hun mars hebben.

foto: Milan Hofmans