PHIX naar Kennispark Twente

PHIX heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor een pand op het Kennispark Twente in Enschede.

Het gehuurde ligt aan de Hengelosestraat 525 en bestaat uit een her te ontwikkelen bedrijfs-, kantoor-, productie- en labruimte met een totale oppervlakte van zo’n 1.800 m².

Het Kennispark Twente behoort tot de top 3 innovatiecampussen van Nederland. Ondernemers, overheid en kennisinstellingen bundelen hier hun krachten.

PHIX ontwerpt en produceert modules op basis van fotonische chips. Deze modules kunnen worden ingebouwd in systemen voor mobiele medische scanners en quantumprocessoren. Daarmee vormen ze de brug tussen de chipontwerper en de eindtoepassing. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het integreren van verschillende chiptechnologieën.

Herontwikkeling
Als eigenaar van het pand gaf Castica Holding de opdracht aan Bloemendaal Bouwmanagement en Building Design Architectuur om het gebouw te herontwikkelen voor PHIX. Het bestaande gebouw wordt hierbij getransformeerd tot een modern bedrijfspand. Dat houdt onder andere in dat er cleanrooms worden gebouwd die plaatselijk de certificering van ISO 5 halen.

De verhuurder is bij deze transactie geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Boers & Lem hebben PHIX begeleid bij de aanhuur.