Overeenkomst voor gebiedsontwikkeling centrumplan Vinkeveen

Op 4 mei hebben Adelaar Herenweg Vastgoed (AHV) en projectontwikkelaar Timpaan de intentieovereenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling van het centrumplan in Vinkeveen.

Op 4 mei hebben Adelaar Herenweg Vastgoed (AHV) en projectontwikkelaar Timpaan de intentieovereenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling van het centrumplan in Vinkeveen.

Timpaan is in 2014 door AHV als marktpartij geselecteerd om de gronden van De Adelaar Betonwarenindustrie aan beide kanten van de Herenweg in Vinkeveen te herontwikkelen naar wonen, winkelen en recreatie. Het gebied van AHV bestaat uit circa 4,2 ha.

Uitgangspunt van de gebiedsontwikkeling is de Dorpsvisie Centrum Vinkeveen – Dorp aan de plassen, die in februari 2014 is vastgesteld door de raad van de gemeente De Ronde Venen. Met deze dorpsvisie wil de gemeente de aansluiting van Vinkeveen op de N201 verbeteren en de relatie verbeteren tussen Vinkeveen en het plassengebied. Onderdeel van deze visie is het creëren van een recreatief centrum met voorzieningen en een haven, het verbeteren van de bereikbaarheid van de Vinkeveense Plassen en het mogelijk maken van woningbouw met als thema Wonen aan het water. Het totale gebied beslaat circa 13 ha.

Gemeente De Ronde Venen, AHV en Timpaan hebben een zogenaamde Aanjaagtafel geformeerd en gezamenlijk een procesplan opgesteld. Het procesplan is op 5 februari van dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin wordt beschreven hoe de Dorpsvisie verder uitgewerkt dient te worden en zijn afspraken gemaakt over de verdeling van de te maken kosten. Cruciaal hierbij is het creëren van draagvlak voor de haalbaarheid van het plan. Hierbij zijn meerdere partijen belanghebbend, waaronder grondeigenaren, direct omwonenden, bewoners en ondernemers, maatschappelijke belangenverenigingen, marktpartijen en andere overheden. Om draagvlak te creëren is een klankbordgroep opgericht bestaande uit Ondernemersvereniging Vinkeveen, bewonersplatform InVinkeveen, directe omwonenden van zowel het noordelijk als zuidelijk deel van de N201 en de Aanjaagtafel. Daarnaast wordt in de oude kantine van de Adelaar een informatiecentrum ingericht waar belanghebbenden informatie kunnen krijgen en kunnen meedenken over deze ontwikkeling.