Oplevering energieneutrale sociale huurappartementen Het Balkon van Maassluis

Bam Wonen heeft 36 energieneutrale sociale huurappartementen in project Het Balkon van Maassluis opgeleverd aan Maasdelta Groep.

De bouw van deze sociale huurwoningen startte in december 2020. Het totale project omvat 36 sociale huurappartementen en 23 eengezinswoningen die eind vorig jaar zijn opgeleverd. 

De 36 drie-kamerappartementen met een woonoppervlak van 70 m² tot 72 m² zijn gerealiseerd in een complex met vier woonlagen. Het appartementencomplex heeft een centrale toegang en een lift, elke woning heeft een berging op de begane grond. De woningen op de begane grond hebben een terras en op de verdieping een balkon. 

De eengezinswoningen zijn onderverdeeld in twaalf drie-kamer eengezinswoningen met twee slaapkamers en elf vierkamer eengezinswoningen met drie slaapkamers. De woningen variëren in oppervlak van 100 m² tot 107 m². De achtertuin is voorzien van een houten berging.

De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd met een lucht-water-warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en een warmte-terugwin (WTW)-unit en een ventilatiesysteem. De woningen hebben een EPC (energieprestatie coëfficiënt) van 0,0. Dat betekent dat de woningen energieneutraal zijn.

Het Balkon van Maasluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis. Dit is een combinatie van BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep.