Oplevering eerste koopappartement in voormalig Haagse kantoorgebouw De Binck

Ontwikkelaar Binck Zuid en Vorm Transformatie en Renovatie leveren eerste 18 koopappartementen van 240 woningen op in De Binck.

Deze maandag ontvangt de eerste eigenaar de sleutel van zijn appartement in het voormalige kantoorgebouw De Binck. Het gebouw maakt deel uit van woonlocatie Binck Eiland en staat in de Binckhorst, op de grens van de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Voorburg.

Binck Eiland is onderdeel van de Binckhorst, een stadsdeel in wording dat gekenmerkt wordt door een mix van industriële uitstraling in een start-up omgeving. Naast het vernieuwde gebouw De Binck ontwikkelt de combinatie Binck Zuid een autoluw en groen programma met 46 eengezinswoningen en twee appartementengebouwen met zicht op de Trekvliet, in totaal ongeveer 240 woningen.

De ontwikkelcombinatie Binck Zuid bestaat uit drie partners: Local, Vorm en BPD. Vorm Transformatie nam de uitontwikkeling en realisatie van de transformatie van het kantoorgebouw voor zijn rekening.

De nieuwe bouwlaag op de zesde verdieping van De Binck illustreert de transformatie naar een modern woongebouw. Het gebouw is sterk verduurzaamd naar energielabel A (voor woningen). De koopwoningen variëren in omvang van 58 m² tot 169 m² met daarbij buitenruimten. Op de begane grond is ruimte voor een buurtwinkel in combinatie met horeca. De komende weken worden alle koopappartementen opgeleverd, gevolgd door de oplevering van 55 huurappartement later deze maand.