OVG verkoopt Valley aan RJB van Ronnie Rosenbaum

De RJB Group of Companies, de vastgoedorganisatie van retailer Ronnie Rosenbaum, koopt de ontwikkeling The Valley van OVG. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt.

Naar verluidt betaalt hij hiervoor een bedrag van ongeveer € 300 mln.

Valley is een project van drie torens waarvoor deze zomer de grondwerkzaamheden zijn gestart. Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC). De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. De realisatie is in handen van Volker-Wessels-ondernemingen, G&S Bouw en Boele & van Eesteren.
Het wordt een gebouw van in totaal 75.000 m2 met een hoogste punt op 100 meter hoogte. Van de beschikbare ruimte is circa 25.000 m2 bestemd voor kantoorruimte. De belangrijkste huurder hiervoor zou BCD Travel zijn die dan vanuit Utrecht naar Amsterdam komt.
Voorts biedt het complex ruimte voor 196 woningen, variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die voor verhuur beschikbaar komen. In de plinten komen openbare functies, waaronder horeca. Ook is er ruimte voor een culturele invulling. Op het dak van de Noord-toren is een Skybar voorzien. Ondergronds komt een parkeergarage met 375 plekken.

Vernieuwen van Zuidas
De komst van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, die de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Zo wordt Valley een mixed-use gebouw met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. De omliggende ruimte en de plinten krijgen daarom ook een publieke functie.

Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Nederland: ‘Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken. Het is een bijzonder project, omdat we met het realiseren van Valley lokaal een bijdrage kunnen leveren én een uniek ontwerp van Winy Maas mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten. We zijn blij dat we met de verkoop van Valley de portfolio van RJB verrijken en kijken terug op een plezierige samenwerking.’ 

Ontwerp Winy Maas
Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau MVRDV. De prijswinnende architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt. In lijn met het ontwerp, staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen. 

Diversificatiebeleid van RJB Group
RJB Group of Companies, een private vastgoedconcern opgericht door Ronny Rosenbaum, voegt Valley aan zijn A-1 portfolio toe. David Beesemer, verantwoordelijk lid van de Directie van RJB Group of Companies: ‘Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging. Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project gezien de impact die het zal hebben op de omgeving en kijken uit naar een succesvolle realisatie.’

David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: ‘Valley is een unieke plek in Zuidas; een symbool voor de transformatie die de Zuidas ondergaat naar veel meer multifunctionaliteit waarbij de functies wonen, werken en voorzieningen binnen één gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden en vermengd zijn.’

Adviseurs
CBRE heeft bij deze transactie opgetreden als adviseur voor OVG Real Estate, Loyens & Loeff heeft OVG juridisch bijgestaan en Heeren Makelaars heeft OVG ondersteund bij de totstandkoming van het woonprogramma. RJB is in deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en DLA Piper heeft RJB juridisch en notarieel begeleid.