OVG Real Estate lijft Duitse joint venture in

BERLIJN - Managing partner en medeoprichter van OVG Bischoff GmbH, Jürgen Bischoff, legt zijn operationele taken neer. OVG neemt zijn aandeel in de joint venture over en wordt 100% eigenaar.

BERLIJN - Managing partner en medeoprichter van OVG Bischoff GmbH, Jürgen Bischoff, legt zijn operationele taken neer. OVG neemt zijn aandeel in de joint venture over en wordt 100% eigenaar.

Zijn taak zal overgenomen worden door Martin Rodeck, die de nieuwe managing director wordt van het in Berlijn gevestigde bedrijf, dat nu volledig onderdeel is van OVG Real Estate.

Martin Rodeck komt over van ECE waar hij managing director van de Office Traffic Industries was. Vanuit het kantoor in Berlijn zal Rodeck OVG’s operationele zaken managen en verder ontwikkelen samen met Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate.

Het aanstellen van Rodeck als nieuwe managing director gaat gepaard met het veranderen van de naam OVG Bischoff naar OVG Real Estate, om zo een internationaal uniforme marktpositie te garanderen.

In 2012 richtten aandeelhouders Coen van Oostrom van OVG en Jürgen Bischoff (B&C) de joint venture OVG Bischoff op. De onderneming borduurde voort op de bestaande operatie van Bischoff & Compagnons, dat zijn oorsprong had in de jaren '90. Met de joint venture wilde Van Oostrom zijn ontwikkelactiviteiten verder uitbouwen in Duitsland. Jeppe de Boer werd in 2013 aangesteld als directievoorzitter van OVG Nederland.

Van Oostrom en Bischoff werkten bij de oprichting al twee jaar samen aan het 30.000 m² grote kantoorproject HumboldtHafenEins in Berlijn, met PwC als huurder (verkocht aan twee pensioenfondsen). In maart dit jaar tekenden ze voor hun tweede ontwikkeling in de Duitse hoofdstad, een kantoor van 15.000 m² in het zakendistrict Friedrichshain-Kreuzberg, tussen Alexanderplatz en de toekomstige luchthaven Berlin Brandenburg.

De 68-jarige Bischoff gaat met pensioen, maar zal verbonden blijven aan OVG Real Estate in een adviserende rol. Van Oostrom: 'Met de komst van Martin Rodeck gaan wij een nieuwe fase in Duitsland in. Ik ben verheugd dat Jürgen Bischoff ons blijft ondersteunen in zijn adviserende rol. Hierdoor verzekeren we ons van continuïteit en versterken we onszelf om bestaande en nieuwe projecten in Berlijn succesvol te ontwikkelen, alsmede de groeistrategie verder uit te bouwen.’